Mascara-Tips

Källa: HÄR

Mascaran är den skönhetsprodukt som används mest av tjejer. De ger piggare och större ögon.  Längre fransar och ger mer fokus till ögonen. Jag tänkte ge lite tips och trixt till hur ni lyckas med mascarn, får den att hålla, slippa klumpar och tar bort spill..

Rengöringen: En viktig del om du vill att din mascara ska hålla. Fransarna ska vara helt rena från gammal makeup, krämer och rengöring. Tänk er själva: En vägg som har gamla rester av färg ska målas. Du struntar i att skrapa bort gammal färg och målar den nya rakt över. Om ett tag kommer den gamla färgen under att släppa, och så även den nya du målat över. Därför ska grunden alltid vara helt ren! Använd därför eyemakeup remover, oljefri eller med olja spelar ingen roll.  Håll upp lite på en bomulspad och lägg emot fransarna. Håll emot fransarna i ca 10 sekunder innan du torkar av mascaran. Då sllipper du gnugga och de sliter inte lika mycket på fransarna. Tvätta sedan ansiktet och runt ögonen med vatten och rengöring för att få bort eyemakeup removern. Låt fransarna torka helt innan du applicerar mascara.

Mascaran, villken ska man välja?: Det finns en hel uppsjö av mascaror! Villken ska man välja? Den perfekta mascaran finns inte. För allas fransar är olika. Du måste helt enkelt hitta en som passar just dig. Om någon rekommenderar dig en mascara, ta en närmare titt på hur den personens fransar ser ut. Den bästa rådgivningen kommer i från någon som har liknande fransar som dig.

Mascarans borste: Skrapa aldrig av mascaran från borsten, hylsan är till för att skrapa av rätt mängd när du drar upp den. Men det du bör göra är att skrapa av den lilla klicken längst fram på borsten för att slippa kladd occh klumpar. Tips: När en mascara är slut, spar borsten! Tvätta den med tvål och vatten och använd till dina fransar eller ögonbryn.

Applicering av  mascaran: Hur ska man applicera en mascara för att slippa ihop klibbade fransar och klumpar? Det bästa är att använda sig av en zick zack teknik. Jag har aldrig tidigare haft så fina fransar som när jag började med den här metoden. Zick Zack tekniken går ut på att man gnuggar in borsten in mellan fransarna, så nära fransrötterna som möjligt. När du gnuggat in borsten drar du den sakta uppåt. Upprepa tills du applicerat mascara över hela fransarna. Börja på mitten och arbeta dig utåt.. och inne i ögonvrån applicerar du sist. Dra alltid fransarna åt rätt håll, de ska peka som en öppen hand. Fransanra på mitten rakt uppåt. och fransarna inååt ska peka snett åt sidan. Kamma inte alla fransarna åt ett håll. TIPS: Böj huvudet bakåt och kolla in i spegeln när du applicerar. Om du vill böja till fransarna så kan du mitt i preceduren (när du zick zackat och drar borsten uppåt) stanna och bara trycka fransarna lätt bakåt och hålla ett par sekunder innan du drar borsten helt ut i topparna. Om det fortfarande är klumpigt så kan du använde en engångsborste (eller en gammal mascaraborste som du tvättat med tvål och vatten) och borste ut fransarna lätt. Viktigt är att inte arbeta för segt, när en mascara börjat torka så kommer den smula och klumpa sig om man är där och petar. Men så länge mascaran känns fuktig kan man arbeta hur mycket man vill med fransarna.

Det räcker inte att dra på mascaran i tre svep och tro att mascaran ska hjälpa dig att ge volym och långa fransar. Det tar tid!

Kladdat mascara runt ögonen? När du sedan applicerat mascaran och råkat få lite kladd runt ögat, ingen panik! Låt den istället torka helt och använd en torr topz och gnugga lätt. Använd aldrig rengöring eller olja för att ta bort mascarakladd.

Ska man använda mascara på underfransarna? Det är helt och hållet en smaksak. Och vissa ögonformer passar i det mer och mindre. Normallånga/korta underfransar med mascara ramar in ögat. Långa underfransar kan ge illusionen av en mörk skugga under ögat och få ditt öga att se trött och hängit ut. Tips: Applicera mascara på de undre fransarna och nyp av färgen på topparna om du vill ha mascara på underfransarna, men tycker att du har för långa.


Kommentarer
Postat av: Sofie

Det är sjukt roligt att läsa när folk tipsar om grejer! Så jag undrar om de skulle kunna tipsa om skinnjackor som inte är så dyra? Kram kram

2013-02-02 @ 21:56:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0